Het dorp Hooghalen

Hooghalen is een esdorp op de flank van een zandrug. Het is omgeven door bijzondere natuurgebieden, met ieder zijn eigen kenmerken en oorsprong. Het dorp heeft ca. 1400 inwoners en beschikt over de volgende faciliteiten:

  • Supermarkt met inpandige pinautomaat, slijterij en ambachtelijke slagerij
  • Dorpsbakkerij/ijssalon
  • Eetcafés, cafetaria en restaurant
  • Tweewielercentrum met fiets- en stepverhuur
  • Tankstation
  • Kapsalons
  • Kunstgalerie
  • Zacht fruitbedrijf
  • Autobedrijf

Zie voor meer informatie: www.hooghalen.nu

Fiets & Wandelroutes in Drenthe

Vele fiets- en wandelroutes maken Drenthe, dus Hooghalen, bij uitstek geschikt voor een (meerdaags) verblijf. Aan elkaar grenzende natuurgebieden maken het mogelijk om uren te fietsen en/of te wandelen en je alleen op de wereld te wanen. Een aantal tips:

Dichtbij

Assen ligt op 8 km afstand, heeft een station en een winkelcentrum. Beilen ligt op 6 km, heeft eveneens een station en een winkelcentrum. Beide zijn met de bus (halte op loopafstand) te bereiken.

Tips in de omgeving van Hooghalen

TT circuit Assen
Op het TT cicuit van Assen worden onder meer de MotoGPWK Superbike en het Brits kampioenschap superbike verreden. Het circuit ligt op slechts 6 kilometer van Hooghalen. Naast de races worden er allerlei evenementen gehouden waaronder: het Truckstar festival, de TT Run en sinds 2015 de MXGP.
Meer informatie

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Herinneringscentrum Kamp Westerbork is een museum waar de geschiedenis van Kamp Westerbork wordt verteld. Het museum ligt zo’n drie kilometer van het voormalig kampterrein. Bij het voormalig kampterrein zelf is vanwege de aanwezigheid van radiotelescopen geen gemotoriseerd verkeer en bebouwing toegestaan. Er rijdt een pendelbus tussen het bezoekerscentrum en het kampterrein en er is een educatieve wandelroute aangebracht tussen de locaties.
Meer informatie

Het Drents Museum
Het Drents Museum is gevestigd in Assen, op de plek van het voormalig klooster Maria in Campis. In het museum zijn zowel vaste onderdelen als wisselende exposities te bezoeken.
Meer informatie

Hunebedcentrum Borger
Het Hunebedcentrum in Borger staat op steenworp afstand van het grootste hunebed in Nederland. In het museum volg je het spoor terug naar de hunebedbouwers. Je maakt een tijdreis van meer dan 5000 jaar naar een tijd waarin onze voorouders begonnen met landbouw en hunebedden bouwden.
Meer informatie

Andere tips